Hjulinställning

Slipp onödigt däckslitage och låt oss göra en hjulinställning.

Hjulinställning till fast pris

Om du kört på en trottoarkant eller gjort ett arbete i bilens styrleder behöver du ofta göra en hjulinställning. En hjulinställning hos oss kostar 1300 kr och kan enkelt bokas via telefon eller e-post.

En hjulinställning brukar inte ta mer än 1 timme att utföra men vi har varit med om mer komplexa fall som kan ta uppemot 4 timmar.

Så går en hjulinställning till

När bilen lämnas in kommer mätinstrument fästas på bilen för att mekanikern ska veta hur mycket inställningen måste justeras och hur många grader den ska ändras. När du som kund sedan kommer för att hämta din bil kan du med en gång märka stor skillnad. Bilen blir skönare att köra och onödigt däckslitage förhindras.

Hur ofta ska man göra en hjulinställning?

Det är bra att se över hjulinställningen 1 gång/år eller var 2 000 mil. I övrigt bör man göra en inställning om man har kört på något, kört över en vägbula i för hög hastighet eller slagit i fälgen i en trottoarkant. Känner du att något är konstigt med styrning eller om ratten vibrerar – kontakta oss så hjälper vi dig!

Vad är skillnaden på framvagnsinställning och hjulinställning?

En framvagnsinställning och en hjulinställning är egentligen samma sak. En hjulinställning syftar ofta på fordonets alla hjul medans en framvagnsinställning bara rör framhjulen. Om man har felaktig inställning på hjulen märker man det ofta genom att bilen inte går rakt även om ratten hålls rak. Generellt sett kan man säga att det är bra att se över hjulens inställningar i alla fall en gång per år samt efter eventuella påkörningar, alternativt när bilen helt enkelt inte känns som den brukar.

När behövs en hjulinställning?

När ratten pekar snett när du kör rakt fram.
När bilen drar åt höger eller vänster.
När bilen känns instabil och vill ”vandra” över vägbanan.
Efter en påkörd trottoarkant eller om du kört i ett gupp.
Om bilen har varit på verkstad där man har bytt ut delar.
Om däcken slits ojämt.

Vill du boka tid hos oss?
Vi finns några knapptryck bort.

Och för dig som vill prata med oss på telefon finns vi på 090-231 11