Umeå

Björkarnas stad där Umeälven flyter ut i Östersjön. Umeå är idag en modern stad med universitet och ett pulserande företagsliv.

Staden har en lång historia, något man kan upptäcka på besöksmål som Västerbottens museum vid Gammlia i centrala Umeå eller Kulturum Ratan en bit utanför staden.

Det är tydligt att det bubblar av framåtanda bland befolkningen i denna staden. Man är ute efter att skapa något unikt samtidigt som man inte tummar på kvaliteten på något plan. I och nära centrum märker man att det händer mycket och under de senaste 10 året har det vuxit fram landmärken som Väven, Avion köpcentrum, Utopia och Lundabron för att bara nämna några.

Så sent som september 2022 öppnade Clarion Hotel vid Thulehuset, båda höghusen delar nu platsen vid Tegsbron ovanför Hamnmagasinet och kännetecknar vyn av staden när man anländer till Umeå söderifrån via Blå vägen och E4:an. 

Väven i Umeå

Vår verksamhet riktar sig till kunder i Umeå

Våra kunder är Umebor, samma stad vi själva verkar i. De ansikten vi ser på stan i Umeå är samma som kommer in och anlitar DäckJanne AB. Vi byter och förvarar deras däck, ställer in hjulen på deras bilar och ser till att fälgarna är i bra skick.

Det innebär att Umeborna ger oss ett ansvar, ett ansvar som vi är måna om att förvalta. I staden Umeå är många anställda på bland annat Volvo Lastvagnar AB Umeå, det gör att man har en hög medvetenhet om sina fordon och har högt ställda förväntningar. Vi arbetar alltid hårt för att leva upp till dessa.

Umeå är Västerbottens pärla

För mycket länge sedan hittade några tappra själar en plats där älven blev en del av havet. De bestämde sig för att det var där de ville bo, kanske för att den var ovanligt vacker, kanske för att den var strategiskt bra. Idag står Umeå än stolt på platsen, detta trots stora bränder och andra kriser. Staden har blivit ett nav för hela Norrland och är viktig även för resten av landet.

Umeå

En stad med ett stort universitet

Idag är universitetet i Umeå stort. Både som arbetsplats och bland studenterna, varje år antas runt 30000 studenter som skapar en framtid där. Anledningarna till att välja Umeå är många, bortsett från de rent akademiska så hörs ofta bland studenter att Umeå är en spännande stad. Det händer mycket i staden och som student finns där alltid något att göra. Men det är även sant för resten av de som kallar staden sitt hem.

Många typiska kännetecken

Umeå har vissa saker som direkt för tankarna till staden. Ett är älven. Som i många andra städer i norr så är älven en dominerande del av stadsbilden. På dess norra sida ligger centrala staden med hotell och restauranger längs stranden och stadskärnan ett par gator bort. På den södra sidan är bostäderna dominerande. 

 Ett annat kännetecken är den rena luften. 2020 undersöktes luften i över 300 europeiska städer. På första plats? Där hittar vi Umeå. Kanske är det det som gör att turisterna kommer åter.

Militärstad och samtidigt en ung stad

Staden har sedan 1500-talet haft viktig militär betydelse. Olika regementen har funnits i staden och än i dag finns militären på plats. Anledningen till att det så länge varit på det viset är på grund av dess placering, som är av strategisk vikt. Staden har också en ung befolkning. Om man jämför med resten av Sverige så är medelåldern lägre än i de flesta andra kommuner. Med strax över 39 år så hamnar man på en 16:e plats bland alla 290 kommuner.

Detta får man inte missa i Umeå

Det finns mängder av saker att göra i staden. Från gitarrmuseet Guitars, där mängder av rariteter trängs, till Stora Nolia, en mässa som vartannat år besöker Umeå. Utbudet där emellan är stort. Den som har ett naturintresse har stora skogar och långa strandremsor att vandra längs.

Möjligheterna till att shoppa är också stora. De stora kedjorna finns i stan men även mindre butiker där fokus ligger på hållbarhet. Sisters in Law är ett bra exempel där den som ska gifta sig hittar exakt vad man är ute efter.

Umeå har en bra restaurang kultur med riktigt bra mat. På Gotthards Krog får man kvalitet på tallriken. Dessutom är man noga med att arbeta mot det matsvinn som lätt uppstår i ett kök. Det är en krog som många förknippar med staden. När kaffesuget sår till är Costas of Sweden på Kungsgatan det självklara valet. De rostar sitt eget kaffe och har blivit världsberömda för sin höga kvalitet. Smaka en cappuccino där smakerna framhävs eller varför inte Ibrik som bryggs i kopparkärl med värmen från het sand.

Aprilvädret kan vara förrädiskt och många gånger har vi varit med om att kunder varit ivriga om att byta till sommardäck när det nalkas vår. I Umeå och längs Norrlandskusten saltas vägarna ofta men blixthalkan kan slå till när man minst anar det. ”Svartis” har blivit ett vedertaget begrepp och innebär att en tunn och genomskinlig isbeläggning täcker vägytan och är närmast omöjlig att se.

 

Vi utför däckbyten på

Personbil & lätt lastbil

Lastbil, traktor & truck

Motorcykel, fyrhjuling & släpvagn

Däckbyte från 340 kr

Övriga DÄCKTJÄNSTER

Vi byter däck på alla typer av fordon i Umeå
Däckbyten

Däckskiften tillhör vår huvudsyssla och varje säsong skiftar vi omkring 400 däck i veckan.

Vi har däck till tunga fordon och tung industri i Umeå
Däck till tunga fordon

Har du företag med entreprenadmaskiner, truckar eller lastbilar? Vi erbjuder serviceavtal för dig med fordonsflotta.

Motorcykeldäck och gräsklippardäck i Umeå hos DäckJanne
Däck till lätta fordon

Vi har däck till gräsklippare, släpvagnar, motorcyklar med mera.

Motorcykelsdäck och gräsklippardäck i Umeå hos DäckJanne
Hjulinställning
Skakar ratten kan du behöva göra en hjulinställning. Vi har fasta priser!